"De straat heeft geen kinderen,
het zijn ónze kinderen."
Eliakim en Denise Koté
"De straat heeft geen kinderen,
het zijn ónze kinderen."
Eliakim en Denise Koté

Wat we doen

De garibouts, de weeskinderen en tienermoeders die in Ouagadougou moeten zien te overleven staan er niet alleen voor. Eliakim en Denise zijn fulltime bezig om hen te helpen met opvang, eten en scholing.

Onze hulp voor kinderen

School

Onderwijs is de sleutel tot een betere toekomst. Daar is Eliakim van overtuigd. Zelf heeft hij nooit in een schoolbank gezeten en weet dus uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om dan een eigen bestaan op te bouwen. Jarenlang droomden Eliakim en Denise daarom van een eigen school.

Inmiddels is die droom uitgekomen. In 2012 hebben ze een school met drie lokalen gebouwd. De eerste klas met kinderen ging van start, zodra het eerste lokaal voldeed aan de normen van de overheid. In het nieuwe schoolseizoen moet het tweede lokaal klaar zijn. Klas 1 schuift dan door, zodat er in het eerste lokaal een nieuwe groep kinderen aan hun toekomst kan beginnen.

Vanaf het eerste begin heeft Eliakim voor vakonderwijs gezorgd voor oudere kinderen. Het timmeronderwijs dat hem uit zijn straatleven haalde, geeft hij nu aan andere jongens om ook hén een bestaan te geven. Voor meisjes is er een naaicursus, zodat ook zij kunnen werken aan een zelfstandig bestaan.

 

Een thuis

Eliakim en Denise willen de kinderen graag meer geven dan alleen eten. Ze willen de kinderen een echt thuis geven. Waar ze te eten krijgen, naar school kunnen en een christelijke opvoeding krijgen. Waar ze een eigen taak hebben. De afwas doen, hun eigen kleren wassen. Maar ook helpen met het uitdelen van maaltijden aan kinderen die nog wel op straat leven. Echt onderdeel uitmaken van een gezin dus.

Op dit moment wonen ruim twintig jongens permanent in Huis van Kinderen. In de nabije toekomst willen Eliakim en Denise ook nog een apart onderkomen bouwen voor meisjes.

 

Dagelijks brood

Kinderen in de straat hebben vaak helemaal niets te eten. Twintig uur per dag werken en bedelen voor de koranleraar én zorgen voor je eigen eten vreten aan je energie. De kruimels die deze kinderen bij elkaar weten te bedelen zijn nooit genoeg om die energie aan te vullen.

Eliakim haalt hen graag helemaal van de straat, maar niet ieder kind wil dat meteen. Door de kinderen elke dag een maaltijd te geven, komen ze in ieder geval een stuk gezonder de dag door.

Blijf op de hoogte via e-mail

* = verplicht veld