"De straat heeft geen kinderen,
het zijn ónze kinderen."
Eliakim en Denise Koté
"De straat heeft geen kinderen,
het zijn ónze kinderen."
Eliakim en Denise Koté

Over ons

Alle vrijwilligers in Huis van Kinderen zijn mensen uit Burkina Faso. Ze zijn stuk voor stuk erg gemotiveerd om de kinderen in Ouagadougou een beter bestaan te geven. De stichting Huis van Kinderen in Nederland ondersteunt hen daarin.

Eliakim Koté

Wanneer je een kind in de ogen kijkt, dan weet je al wie hij morgen zal zijn. Kinderen die op straat leven, krijgen hun ‘opvoeding’ ook van de straat. De tientallen slechte gewoonten die ze daar leren, zijn niet zomaar weg door hen eten of onderdak te geven. Ik wil de kinderen graag helpen om het goede uit zichzelf te halen en niet te kiezen voor de slechte gewoonten die ze zichzelf eigen hebben gemaakt.

 

 

 

Denise Koté

Ik ben echt een soort moeder voor deze kinderen. Ik ben erg graag in hun midden om met ze te praten, te spelen, ze te helpen met wat ze nodig hebben. Hun verleden heeft hen vaak lelijk aangetast, dus dat is een behoorlijke opgave.

 

Oma Jaba

Ik ben de moeder van Denise. Ik heb altijd als kokkin gewerkt, maar ben inmiddels met pensioen. Maar ik ben niet iemand die stil gaat zitten. Ik wilde iets betekenen voor de kinderen die ik hier overal op straat zie rondzwerven. Bij Huis van Kinderen ben ik helemaal op mijn plek.

Blijf op de hoogte via e-mail

* = verplicht veld